Neem gerust contact met ons op

Meer informatie

Open van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 18:00u

Sacha Prins

Sacha PrinsBewegen heeft altijd mijn interesse gehad, zowel om het zelf te ervaren (hockey, tennis en yoga) als om te weten wat beweging in het menselijk lichaam teweeg brengt. Ik heb bijna 15 jaar als fysiotherapeut gewerkt maar ik vond daar niet de voldoening. Vaak bleven klachten bestaan en had ik onvoldoende mogelijkheden binnen de fysiotherapie om het probleem op te lossen. Terwijl ik wel het idee had dat er nog meer mogelijk was. Ik zocht naar een beroep waar ik mijn deskundigheid kon vergroten.

 

Inmiddels ben ik alweer een aantal jaar osteopaat. Ik werk iedere dag met veel plezier en iedere dag leer ik nog bij. Vaak gaat het in de osteopathie over subtiele bewegingen in het menselijk lichaam maar het gaat nog steeds over bewegen (mobiliteit). In de osteopathie wil ik onderzoeken waarom de kwaliteit van bewegen is verminderd en wat dat doet met de kwaliteit van leven (Het functioneren van )het menselijk lichaam heeft op mij een enorme aantrekkingskracht. Ik heb er plezier in om dingen die ik niet weet op te zoeken en daar van te leren. Maar ik leer ook van de mensen die in mijn praktijk komen.

 

Sinds 2 jaar ben ik docent aan College Sutherland in Amsterdam. Het College Sutherland is de opleiding voor osteopaten. ook hier gaat het over bewegen. Hoe “bewegen” de studenten, hoe worden zij osteopaat. Hoe “beweeg” ik mij als docent. De dynamiek van de opleiding brengt nieuwe uitdagingen voor mij mee.

 

Yoga heeft vanaf mijn studententijd een rol gespeeld in mijn leven. Al in het 2e jaar fysiotherapie ben ik mee in aanraking gekomen. Ik heb bij verschillende yogascholen lessen gevolg, deels omdat ik verhuist ben en deels uit nieuwsgierigheid. Op dit moment volg ik een opleiding tot Raja yogadocent aan de yogaschool SAMYAMA, integrale school voor yoga en meditatie. De introductiecursus Raja Yoga en de basis opleiding Raja Yoga heb ik inmiddels afgerond. Op deze opleiding voel ik mij thuis.

 

Door de yoga bij mijn werk te betrekken hoop ik meer (lichaams)bewustzijn te creëren bij mensen waardoor het lichaam en de geest op een prettige manier kunnen samenwerken. Dat de mensen die bij mij zijn geweest weer lekker in hun vel zitten maar ook dat de geest in balans is.

 

Yoga, osteopathie en docent zijn zullen mij hopelijk nog lange tijd blijven inspireren.